PŘÍPADOVÁ STUDIE

HOTEL SKI
prodej hotelu

Zprostředkovávali jsme prodej hotelu Ski v Novém městě na Moravě. Ostře šikmou střechu hotelu velmi dobře znají všichni fanoušci zimních sportů nebo cyklistiky. Stojí totiž přímo u stadionu, kde se v zimě odehrává biatlon a v létě cyklistické soutěže, takže je častou kulisou televizních přenosů. 

Prodávajícím byl zkušený hoteliér. Hlavním důvodem prodeje byla generační výměna. Potomci vlastníka se profilují jinak a neměli o vedení hotelu zájem. Majitel přemýšlel o pronájmu, ale nakonec mu byla bližší myšlenka prodeje. 

Zájemci o koupi se rekrutovali z řad vášnivých biatlonistů a cyklistů. Zejména mezi cyklisty se objevilo několik velmi úspěšných podnikatelů. Jeden z nich se rozhodl hotel koupit, a navázat tak na jeho slavnou tradici hotelu se sportovním zaměřením a vyžitím pro hosty. Hotel se navíc nachází v krásné přírodě, na kraji hlubokých hvozdů a v zimě bývá obklopen pořádnou vrstvou sněhu, která svědčí nejen sportovcům, ale i jiným zimním radovánkám.

Klient (kupující) sice z dřívějška neměl zkušenosti s řízením hotelu, ale byl finančním spoluinvestorem v jiných hotelových projektech. Zároveň ho poháněla chuť změnit svou velmi úspěšnou obchodní praxi a ponořit se do světa hotelnictví. Hotel si pořídil z kraje roku a hned se pustil do budování nové strategie.