4* PLAZA ALTA PRAHA

ZÁKLADNÍ INFORMACE

  • Prodávající
    Flow East a.s.
  • Kupující
    Czech Inn Hotels + privátní investorka
  • Adresa
    Ortenovo nám. 22, Praha 7 – Holešovice
  • Rok
    2018
  • Velikost
    87 pokojů, restaurace, parkování v garážích, konferenční místnosti, fitness
Projektový tým

JAN Hospitality – Jan Adámek, Václav Hříbal

CÍL

Britská investiční skupina Flow East si najala naši společnosti Jan Hospitality s cílem prodat Hotel Plaza Alta. Prodávala se akciová společnost.

Naším hlavním úkolem bylo zpracovat dokonalou nabídku a zdůraznit přednosti a výhody prodávaného hotelu. K tomu jsme navíc připravili 10ti letý rozpočet, kde jsme se primárně soustředili na růst výnosů a optimalizaci nákladů. U výnosů jsme kladli největší důraz na zvýšení průměrné ceny za pokoj a noc, zvýšení obsazenosti a co nejvyššího využití konferenčních místností korporátními klienty. Současně jsme navrhli očekávané investice v horizontu 5 let.

ŘEŠENÍ

Našli jsme soukromou investorku, která se rozhodla investovat do hotelu společně s firmou Czech Inn Hotels. Czech Inn Hotels jsou zkušení hoteloví operátoři a navíc i investoři do hotelů, zejména v Praze. Tímto spojením měla investorka jistotu, že hotel bude odborně a řádně provozován. Byl zvolen model operátora, kde operátorem se stala Czech Inn Hotels.

VÝSLEDEK

Již během prvního roku se novým vlastníkům podařilo zvýšit obsazenost i cenu za pokoj a noc. Restaurace prošla rekonstrukcí na italské Bistrot Puglia. Zatraktivnila se nabídka pro hotelové hosty, ale i pasanty a zaměstnance okolních kanceláří. Podařilo se navýšit počet stálých zákazníků, a tedy i tržby, potažmo zisk. Hotel byl částečně přejmenován na nově 4* Plaza Prague Hotel. Hotelové pokoje prošly mírnou renovací, byly doplněny designové prvky. Vzhledem k výborným hotelovým výsledkům, se investorka rozhodla po dvou letech z investice vystoupit a se ziskem svůj 50% podíl prodat spoluvlastníkovi. V současné době hotel vlastní a úspěšně provozuje Czech Inn Hotels, silná hotelová skupina původem z České republiky.

CHTĚLI BYSTE SE DOZVĚDĚT VÍC?